Τηλ. 26510 28497 |  Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στένωση αρτηρίων κάτω άκρων

Οι αρτηρίες είναι τα αγγεία που τροφοδοτούν με αίμα τα διάφορα όργανα. Η στενώση μιας αρτηρίας οφείλεται ως επί το πλείστον σε ανάπτυξη αθηρωματικής πλάκας εντός του αυλού της. Παράγοντες που προδιαθέτουν στην ανάπτυξη αθηρωματικής πλάκας είναι το κάπνισμα, η χοληστερίνη, η αρτηριακή υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, κ.α.

Στις στενώσεις των αρτηριών των κάτω άκρων μειώνεται η παροχή του αίματος προς αυτά. Ανάλογα με το βαθμό της στένωσης ο ασθενής μπορεί να μην έχει καθόλου συμπτώματα, να έχει πόνο στα πόδια κατά τη βάδιση, να εμφανίζει πόνο στην ηρεμία και σε προχωρημένες καταστάσεις έλκη που δεν κλείνουν ή και γάγγραινα των κάτω άκρων.

Η νόσος είναι σοβαρή και εξελίσιμη και για το λόγo αυτό χρειάζεται στενή παρακολούθηση από αγγειοχειρουργό, ο οποίος είναι και ο μόνος αρμόδιος να καθορίσει τη θεραπεία. Πέραν της συντηρητικής αγωγής, όταν χρειαστεί μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις διάνοιξης των αρτηριών (μπαλονάκι – stent) ή και επεμβάσεις παράκαμψης (by-pass) για να βελτιωθεί η κυκλοφορία στο σκέλος, αλλά και να αποφευχθεί η πιθανότητα ακρωτηριασμού σε προχωρημένες καταστάσεις.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΔιεύθυνσηΔωδώνης 75, 45221, Ιωάνννα
ΤηλέφωνοΤηλ. 26510 28497
Fax 26510 74001
EmailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook