Τηλ. 26510 28497 |  Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φλεβική θρόμβωση («θρομβοφλεβίτιδα»)

Με το όρο φλεβική θρόμβωση εννοούμε την κατάσταση εκείνη κατά την οποία το αίμα έχει πήξει εντός των φλεβών, δημιουργώντας θρόμβο και οδηγώντας στην απόφραξή τους. Η νόσος μπορεί να οφείλεται σε κληρονομική-γενετική προδιάθεση για ευκολότερη πήξη του αίματος (θρομβοφιλία) ή σε επίδραση εξωτερικών παραγόντων (τραύμα, χειρουργείο, παρατεταμένη ακινησία, αντισυλληπτικά, ορμονοθεραπεία, φλεγμονώδη και αυτοάνοσα νοσήματα, κύηση, κακοήθειες, φλεβικοί κιρσοί, κ.α.)

Η φλεβική θρόμβωση θεωρείται κατάσταση επείγουσα και ο ασθενής θα πρέπει να απευθυνθεί το συντομότερο δυνατό στο αγγειοχειρουργό για αντιμετώπιση. Ανάλογα με  την έκταση και τη θέση (επιφανειακή ή εν τω βάθει) της θρόμβωσης ο αγγειοχειρουργός θα επιλέξει το είδος και τη διάρκεια της θεραπείας. Σύμφωνα  με τα πλέον σύγχρονα δεδομένα η φλεβική θρόμβωση μπορεί να αντιμετωπιστεί εκτός νοσοκομείου.

Η πνευμονική εμβολή και το μεταθρομβωτικό σύνδρομο αποτελούν σοβαρές επιπλοκές της της εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης, για το λόγο αυτό η σωστή και έγκαιρη θεραπεία της θρόμβωσης από τον αγγειοχειρουργό θα πρέπει να θεωρείται επιβεβλημένη. Σε καποιες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί και διάνοιξη της θρομβωμένης φλέβας με stent.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΔιεύθυνσηΔωδώνης 75, 45221, Ιωάνννα
ΤηλέφωνοΤηλ. 26510 28497
Fax 26510 74001
EmailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook